Uzun bir aradan sonra merhaba.
4-5 yıl önce Noah isimli filmi izlemiştim. Filmin başrolünde Russell Crowe oynuyor ve Nuh Peygamberin hikayesini anlatıyor. Geçtiğimiz günlerde Netflix’e yüklendiğini gördüm ve tekrar izlemeye karar verdim. Filmde dikkatimi çeken kısım ise Nuh’u ve gemiyi saldırılardan koruyan ve onlara yardım eden kaya benzeri yapıda olan varlıklar oldu. Onların farklı farklı isimleri olsa da filmde “watchers” olarak adlandırılıyorlardı.
Melek olarak adlandırılan bu varlıklar farklı dinlerdeki farklı sebeplerle dünyaya gönderildiler. Bunlardan en yaygın inanışa sahip olanı Enoch’un Meleklerin Düşüş’ü kitabında şu şekilde anlatılıyor; “İnsanoğulları çoğaldı ve güzel kızları oldu. Göklerin çocukları onlara karşı şehvet hissettiler. Liderleri Semyaza bu günahın cezasını tek başına çekmekten korktu. Karşılığında diğer melekler yemin edelim dedi. Bu plandan caymayacaklarına 200’ü birden yemin ettiler. Yeret’in döneminde Hermon dağının tepesine indiler.
Bir diğer görüş ise; meleklerin insanoğlunu gözlemeleri ve onlara yardımcı olmaları için dünyaya gönderildiğidir. Bir zaman sonra kendilerine insanlar gibi özgür irade verildiği için bunu kötüye kullanıp lanetlendikleri ve bu yüzden dünyaya hapsedildikleridir.
Filmde gözcü melekler Nuh’un peygamber olduğunu öğrenince ona yardım etmeye karar veriyorlar. Ve bu yardımları sonucunda her biri Tanrı tarafından affediliyor ve tekrar melek olarak göklere yükseliyor. İlk melek gökyüzüne yükseldiğinde liderleri Samyaza’nın “the creator brings him home” sözleri çok hoşuma gitmişti. Filmdeki sahneler oldukça etkileyici, kendilerinin kısa bir tanıtımı da filmde mevcut. İzleyebilirsiniz.
Arif, bu filmi izledigimi ve watchers”larla ilgili kismi tamamen unutmustum. Yazin ve paylastigin video butun onemli kisimlarini hatirlamama yardimci oldu. Tesekkurler.
BeğenBeğen
Ben de o kısmı unutmuşum, güzel bir yazıyla döndün Arif, devamını getirmeni dilerim. Ayrıca dün okuduğum kitapta da Nuh geçiyordu. Farklı bir konu olarak geçiyor. Biraz uzaylılar, sümerler ve yaratıcıyla ilgili bir teori diyebilirim. Konu hakkında yazmayı düşünüyorum ama kitabın derinliğinde biraz kaybolduğumdan yüzeysel yazmayı düşünüyorum, bakalım..
BeğenBeğen