Enerji İçeceği ve Bir Çocukla Sohbetim

Hey, if youre going all the way to the kitchen, grab me another energy drink, wouldja?

Geçen gün bakkaldayken “Abi yardım eder misin, üst kattaki içeceği verebilir misin ?” diye bir yardım isteği aldım tahminen 10-12 yaşları arası bir çocuktan.

Tamam dedim vereyim, sonra içeceği almamla durup çocuğa bakmam bir oldu. Dedim ki alma sen bunu bence, bunlar pek yararlı şeyler değil. İçmesen daha iyi olur. Çocuk da dedi ki futbol antrenmanında içiyoruz. Aslında içmesen daha iyi filan dedim, meyve suyu filan alsan daha iyi olur gibisinden şeyler, ki onlar da ne kadar yararlı ki neyse..

Sonra çocuk dedi ki ben en iyisi almayayım

Şaşırdım vallahi pek bir alıcı duruyordu.

Sonra demez mi futbol antrenmanında verecekler zaten orada içerim falan filan 🙂 hahhah

Yanlış anlamayın bu arada hiç zorlamadım, aramızdaki konuşma bu kadar değildi, hatırladıklarımı yazıyorum. Sen bilirsin istersen al gene ama bunlar biraz zararlı da olabilir taze meyve suyu içsen en iyisi. Sanki ben hep öyle yaptım da, sanki ben küçükken o mavi içeceklerden hiç içmedim de.

Şimdi enerji içeceğidir, koladır, yararı ve zararına girmek değil amacım burada. Ama o kadar düzeltilebilecek şey var ki, öncelikle kendi hayatımızda. Ve bu işlerin de doğrusu yanlışı var mı bilemiyorum. Zamanla değişebiliyor doğru ve yanlışlar.

Doğruyu aramaktan şaşmamak dileklerimle diye yazıyı bitirecektim ki kafamdaki bir başka soruyla devam edeyim istedim, yorumlarınızı almak isterim alttaki konu hakkında da..

Bazı durumlarda birşeyleri yapmak için plan yaptığınız fakat sonrasında zaten istemiyorum, vazgeçtim diye iptal ettiğiniz oluyor mu ?

Böyle durumlarda gerçekten istemiyor musunuz yoksa üşendiğiniz için beyninizi ve düşüncelerinizi bu şekilde manipule ederek rahatlamaya mı çalışıyorsunuz ?

Biraz kapalı konuştum, farklı şeyler anladıysanız oradan da devam edebiliriz; fakat şöyle de açabilirim, bir yola baş koyuyoruz, kısa bir müddet iyi gidiyor ve sonra fikir değiştiriyoruz. Mesela sigarayı bırakmak gibi, ya da bazı şeyleri bırakmak gibi. Sanki bir döngü var bazı durumlarda. Mesela bir tatlı yersiniz ve bir daha canınız o tatlıyı isteyene kadar yemeyebilirsiniz. Belki 3 ay sonra isteyecektir belki 1 yıl sonra. Belki de ertesi gün isteyecektir. Fakat siz bu istek gelene kadar o işi bıraktığınızı sanabiliyorsunuz. Belki de karşınıza o tatlı çıkana kadar yemiyorsunuz; ama çıkma vaktini siz ayarlamadığınız için her an risk altındasınız ve farkında değilsiniz.

Diyeceğim o ki etrafta uyarıcı etkenler varken birşeyi bırakmak ile etrafta uyarıcı etken yokken birşeyi bırakmak arasında fark var sanki. Bu uyarıcı etkenlerden de mi uzaklaşmak lazım yoksa uyarmayıcı etkenleri mi artırmak lazım. Alışkanlıkların yerine farklı şeyler koymak ve uyarıcı etkenler de olsa süper kahraman misali etkilenmemeyi seçmek lazım sanırım.

Enerji İçeceği ve Bir Çocukla Sohbetim” için 2 yorum

  1. Ben uyariyi etkenleri kaldirmayi yerinde buluyorum :)) mesela son zamanlarda canim cok dondurma cekiyor, aksam getirden soyluyorum. Cok kolay. Bu is olmaz dedim, getir ve yemeksepetini sildim :))

    Liked by 1 kişi

  2. Eğer amaç bir şeyi bırakmaksa yaşamını ondan uzak duracak şekilde değiştirmek gerekli diye düşünüyorum (Arif’in örneğinde olduğu gibi). Eğer gerçekten bırakmak istiyorsan; ya o şeyle karşılaşma ihtimalini sıfıra indirgemelisin ya da irade gösterip hayır diyebilmelisin.

    Tabi amaç bırakmaktan öte biraz uzak kalmak olabilir, o zaman durum başka.

    Berker, bence insan bazen ne istediğini bilmiyor o sebeple çaba sarfetmemeyi seçebiliyor.

    Bence istemek eylemi iki kısımdan oluşuyor
    1- Düşünce olarak bir şey istemek
    2- Fiziksel olarak istediğimiz şeye yönelmek

    Örneğin: İnsanlar sağlıklı ve fit olmayı istiyor. Zaten bunu kim istemez ama istemek sadece düşüncede kalınca o istemek olmuyor. O istenci gerçekleştirmek için harekete geçmemiz gerekli diye düşünüyorum.

    Liked by 2 people

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s